Buszos kirándulások

Weekend Travel

Utazási ajánlatok

Indulás: 2022. május 27 - október 2-ig
Rövid leírás: Az Olymposzi Riviéra egyik igen kedvelt üdülőhelye. Thessalonikitől 110 km-re délre, az Olympos-hegy lábánál található. Széles, tágas utcák és gondozott környezet jellemzi. A tengerparton hangulatos tavernák, kávézók, üzletek sorakoznak, ahol a görög konyha ízeivel ismerkedhetünk meg. Szélesen elnyúló, tiszta homokos strandjával, lassan mélyülő vizével a családok körében is népszerűvé vált. Az üdülőcentrum mellett helyezkedik el Platamon halászfalu, kavicsos-köves parttal, mely esti sétára csábít, felette vár emelkedik. Nei Pori remek kirándulásokra ad alkalmat: ellátogathat a nevezetes Tempi-völgyébe, a közeli Olymposra az istenek hegyére, Panteleimonas hagyományőrző faluba, a Meteorákhoz, az ég és föld határán lebegő, 150m magas gigantikus csipke alakú sziklákon álló bizánci kolostorokhoz, melyekből ma csak 5 látogatható vagy akár hajókiránduláson vehet részt a kristálytiszta Égei-tengeren.
Indulás: 2022. október 8 - 2022. december 18-ig
Rövid leírás: Idén is rengeteg kikapcsolódás vár arra, aki minket választ. Tekintse meg 2022-as őszi programajánlatunkat a részletek gombra kattintva!
Indulás: 2022. október 8. , 6:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2022. október 9. , az esti órákban
Rövid leírás: Nyíregyháza Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és a Nyíregyházi járás székhelye, közel 120 000 fős lakosságával pedig az ország hetedik legnagyobb városa. A Nyírség vidékének mezőgazdasági és ipari központja, amely gyümölcstermesztéséről, különösen a jonatán almáról ismert. Nyíregyháza vidéke már a honfoglalás idejében lakott terület volt. Nyíregyházát 1209-ben említik először, ekkor még Nyír néven. 1236-ban már temploma is volt a településnek, innen kapta nevének második felét.

Részvételi díj:37000 Ft. + belépők (kb. 2900 Ft.)

Indulás: 2022. október 14., 6:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2022. október 14., az esti órákban
Rövid leírás: 1 napos kirándulás, bevásárlás

Részvételi díj:5500 Ft.

Indulás: 2022. október 15., 5:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2022. október 15. , az éjszakai órákban
Rövid leírás: A Magas-Tátra keleti szélén, a Bélai-Tátra lábánál fekvő bájos gorál falu, Zár (Ždiar) melletti szelíd hegy tetején alakították ki a 2017 őszétől látogatható, monumentális lombkorona ösvényt, a nem mindennapi élményt és panorámát kínáló kilátótoronnyal. Az 1150 m tengerszint feletti magasságban lévő lombkorona ösvény hossza, a toronnyal együtt 1234 m, melyből maga a sétány a fák lombjai felett 603 métert tesz ki. A 180 cm széles, végig korláttal és dróthálóval biztosított, kerekesszékkel és babakocsival is járható palló a legmagasabb részen 24 méterrel emelkedik a föld szintje fölé, valóban a fenyőfák legfelső emeletén közlekedünk.

Részvételi díj:17000 Ft. + belépő (kb. 10 €)

Indulás: 2022. október 21., 6:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2022. október 23. , az éjszakai órákban
Rövid leírás: Az évszázadok során költőket, írókat, zeneszerzőket ihletett meg a cseh főváros hangulata, mely mindig is olyan jelzők dicsfényében fürdött, mint „a Moldván úszó fenséges arany hajó” (Apollinaire), száztornyú város, arany Prága, vagy egyszerűen csak a városok királynője. Európa egyik legelragadóbb, leghangulatosabb és a legtöbb építészeti stílust felvonultató városát a X. században alapították a Moldva partján, s a település szerencsésen átvészelte a legnagyobb világégéseket, így ékszerdobozhoz hasonló történelmi központját 1992-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Budapest örökös versenytársa, a turisták egyik nagy kedvence nem véletlenül szerepel mindig a világ legszebb városainak top tízes listáján. S ez bizony nem véletlen…

Részvételi díj:37000 Ft. + 95 € + belépők (kb. 18 €)

Indulás: 2022. október 29., 6:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2022. október 30., a késő esti órákban
Rövid leírás: Az Őrség, Nyugat-Magyarországon, kisebb részben a szlovéniai Muravidéken található történeti és néprajzi tájegység. Nevét onnan kapta, hogy a honfoglaló magyarok őrállókat telepítettek ide az ország nyugati kapujának védelmére. A szelíden hullámzó dombvidéken jellegzetes településszerkezet alakult ki. A néhány házból álló dombtetői településrészek a „szerek” , amelyek laza együttese alkotta az egyes településeket. Az itt élő emberek évszázadok alatt alakították ki a táj mozaikos képét, apró parcellás gazdálkodásukkal, a tájba simuló épületeikkel, megőrizve a természetet és fenntartva annak változatosságát. Hagyományos építőanyaguk a fa. A boronaházas építésű házak a 19. században váltották fel az oszlopokon nyugvó, kiugró tornáccal ellátott úgynevezett kódisállásos házak. 2002. március 1-jén hozták létre Magyarország tizedik nemzeti parkját, az Őrségi Nemzeti Parkot, amely magába foglalja az Őrséget, a Vendvidéket, a Rába folyó völgyét és Szentgyörgyvölgy környékét. Összesen 43 927 hektáron 44 település határát öleli fel.

Részvételi díj:28000 Ft. + belépők (kb. 2500 Ft.) + ebéd (svédasztalos - korlátlan ételfogyasztás – kb. 4200 Ft.)

Indulás: 2022. november 3. , 5:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2022. november 8. , a késő éjszakai órákban
Rövid leírás: Törökország állam, amelynek területe kisebbik részben Európában, nagyobbik részben Ázsia délnyugati részén fekszik. Isztambul (előző történelmi nevein Bizánc, Konstantinápoly) 15 milliós agglomerációs lakosságával, a Föld egyik legnépesebb, és Európa legnépesebb települése, Törökország kulturális, művészeti és gazdasági központja, illetve 1923-ig fővárosa. A város ősét, Büzantiont a megarai görögök alapították meg Büzasz vezetésével i. e. 667-ben, poliszuk gyarmatvárosaként. A kereszténység elterjedésével az öt eredeti patriárhátusi székhely egyikévé, majd az 1054-es egyházszakadással az ortodox egyház központjává válik, s az is marad egészen a város török általi, 1453-as bevételéig. A 60-as években – Adnan Menderes kormányzása alatt – kiterjedt ipar- és infrastruktúra-fejlesztést hajtottak végre, aminek következtében a lakosság gyors növekedése figyelhető meg. Isztambul lakosainak száma 2007-es népszámlálási adatok szerint, 12 573 836 fő (Törökország lakosságának 17,8%-a) amivel Európa legnagyobb városának számít. Isztambul építészeti szempontból is magán viseli történelmének és etnikumainak sokszínűségét. A városban rengeteg mecsetet, templomot, zsinagógát, palotát, várat és tornyot csodálhat meg a látogató. Olyan, szerte a világon ismert épületek állnak itt, mint a Hagia Szophia székesegyház, a Kék mecset, a Dolmabahçe palota. Isztambulban számos múzeum található, ezek egy része műemlék, mint például a Topkapı palota, a Yıldız palota, a Dolmabahçe palota, mások a mai napig is kereskedelmi helyként funkcionálnak, mint a Fedett Bazár vagy az Egyiptomi Bazár.

Részvételi díj:68000 Ft. + 200 € + kb. 100 € (belépők)

Indulás: 2022. november 12. , 6:00 – dunaújvárosi Aldi parkoló
Érkezés: 2022. november 13. , a késő éjszakai órákban
Rövid leírás: A hegyi doktor egy német–osztrák tévéfilmsorozat, amely az 1990-es évek egyik legnépszerűbb sorozata volt Németországban a főműsoridőben sugárzott filmek között. Sikerét sokak szerint a népszerű televíziós színészek, illetve a romantikus tiroli táj vonzerejének köszönhette. Kirándulásunkon a sorozat forgatási helyszíneit járjuk be.

Részvételi díj:33800 Ft. + 100 € (szállás + vacsora + belépők)

Indulás: 2022. november 18. , 6:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2022. november 18. , az esti órákban
Rövid leírás: 1 napos kirándulás, bevásárlás

Részvételi díj:5500 Ft.

Indulás: 2022. november 19. , 6:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2022. november 19. , a késő esti órákban
Rövid leírás: A közép-szlovákiai Zólyom (Zvolen) városának kiemelkedő építménye és jelképe a Szalatnya folyó partján álló Zólyomi vár. Nem messze tőle egy páncélvonat makettje áll, amely a Szlovák Nemzeti Felkelés emlékét idézi. A gótikus–reneszánsz kastélyt a 14. század 70-es éveiben I. Lajos magyar király építtette, amely a magyar királyok vadászkastélyaként és nyári rezidenciájaként szolgált. Gótikus stílusban, az olasz várkastélyok mintájára készült. Bajmóc vára a Nyitra folyó jobb partján, egy jól megközelíthető kis dombon épült a 13. század második felében, amikor már vizesárokkal vették körül. A vár alatti, denevérek lakta és az épületből elérhető kéttavas cseppkőbarlang látogatható. A parkjában fakadó gyógyvíz barlangjában egykor ősemberek laktak. A vár előtt álló, 28 méter magas és 12 méter törzsátmérőjű, több mint 700 évesre becsült hársfát a hagyomány szerint Csák Máté ültette 1301-ben. Úgy tartják, hogy Mátyás király is tartott itt országgyűlést, és a fa árnyékában hűsölve hozott egy sor rendeletet. A Nyitrai vár a város legdominánsabb elemei közé tartozik. Egy mészkő hegyre épült, amelyet három oldaláról közrefog a Nyitra folyó kanyarulata. A nemzeti műemlékek közé tartozik, valamint a várhegy déli lejtőjén fekvő Felsővárossal együtt városi természetvédelmi területté nyilvánították. A Nyitrai vár négy különálló részből áll: a székesegyház, a püspöki palota, a gazdasági épületek és az egyetlen bejárattal rendelkező külső erődítmény.

Részvételi díj:16000 Ft. + belépők (kb. 18 €)

Indulás: 2022. november 27. , 6:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2022. november 27. , a késő esti órákban
Rövid leírás: A hagyományos Wiener Adventzauber (bécsi adventi varázslat nevű karácsonyi vásár) alkalmából a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik. A körülbelül 150 stand karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és meleg italokat kínál. Egy 12 méter átmérőjű, óriási adventi koszorú uralja a teret, a környező fák pedig ünnepi díszben csillognak és fényárba borítják a környéket. Az első bécsi karácsonyi vásárt (Christkindlmarktot) több mint hét évszázaddal ezelőtt rendezték meg. Albrecht császár 1294-es rendelete alapján a helyi kereskedők és iparosok árusítási privilégiumot kaptak, és ezzel tulajdonképpen letette a téli vásárok alapjait. Az eseményt 1984 óta nevezik Adventi Varázslatnak, ami nem túlzó elnevezés: a vásár, a körülötte levő kivilágított park, a gyerekeknek fenntartott barkácsműhelyek; a puncs, a forralt bor és a többi finomság illata miatt a környék tényleg olyan, mintha egy mesevilágba csöppentünk volna. A városvezetés és a kereskedők is gondoskodnak arról, hogy a hangulat legalább olyan meghitt és bájos legyen, mint a kezdetekkor.

Részvételi díj:16000 Ft.

Indulás: 2022. december 3. , 6:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2022. december 3. , az éjszakai órákban
Rövid leírás: Az egykori koronázóváros az adventi időszakban is pazar látnivalókat kínál az ide látogatóknak. A Főtéren közel 100 standon kínálják a hagyományos szlovák ételeket, italokat, édességeket és a jellegzetes karácsonyi árukat. Itt senki sem marad éhen! A hagyományos karácsonyi ételek és italok nagy választékban állnak rendelkezésre. Közvetlenül a látogatók szeme láttára készítenek grillezett hús-, és halételeket. Cigánypecsenye, sült és füstölt kolbász, zsíros kenyér hagymával, pogácsa, libazsíros-, és káposztás nudli, káposztaleves, puncs, bor és grog várja az ínyenceket és felmelegíti a pozsonyi Karácsonyi vásár látogatóit. Aki az édességet kedveli, annak lesz péksütemény, ostya, mézes süti, méz vagy karácsonyi mézbor. A pultokon a vidéki kézművesiparosok fából, üvegből, bőrből, fűzfavesszőből, kukoricahajból és méhviaszból készült termékei sorakoznak. Röviddel Karácsony előtt felbukkannak az élő pontyokkal teli hordók, valamint a karácsonyfák is. Az adventi vásár egy kiváló lehetőség arra, hogy sétáljunk egyet Pozsony történelmi belvárosában.

Részvételi díj:15000 Ft.

Indulás: 2022. december 4. , 6:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2022. december 4. , az esti órákban
Rövid leírás: A hagyományos Wiener Adventzauber (bécsi adventi varázslat nevű karácsonyi vásár) alkalmából a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik. A körülbelül 150 stand karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és meleg italokat kínál. Egy 12 méter átmérőjű, óriási adventi koszorú uralja a teret, a környező fák pedig ünnepi díszben csillognak és fényárba borítják a környéket. Az első bécsi karácsonyi vásárt (Christkindlmarktot) több mint hét évszázaddal ezelőtt rendezték meg. Az eseményt 1984 óta nevezik Adventi Varázslatnak, ami nem túlzó elnevezés: a vásár, a körülötte levő kivilágított park, a gyerekeknek fenntartott barkácsműhelyek; a puncs, a forralt bor és a többi finomság illata miatt a környék tényleg olyan, mintha egy mesevilágba csöppentünk volna. A városvezetés és a kereskedők is gondoskodnak arról, hogy a hangulat legalább olyan meghitt és bájos legyen, mint a kezdetekkor.

Részvételi díj:16000 Ft.

Indulás: 2022. december 10. , 5:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2022. december 10. , a késő esti órákban
Rövid leírás: Zágráb városa nyerte el 2016-ban és 2017-ben, az „Európa legjobb karácsonyi vására” címet? A város Fő terén egy hatalmas adventi koszorút állítanak fel a Mandusevac kútnál. A Kaptol városrészben, közvetlenül a Katedrális mellett állítják fel minden évben az élő Betlehemet! A zágrábi advent határozottabban modernebb, mint a hagyományos adventi rendezvények. A Zrinjevac-i városrészben kis faházakat, a Tomislav király téren korcsolyapályát állítanak fel. Ha az igazi „Zágráb feeling ”-et keressük, a Tomiceva és Kurelčeva utcákban biztosan megtaláljuk! Minden évben más-más tematikával készülnek, idén a Tomiceva utca a séfek utcája, a Kurelčeva utca pedig diszkó utca lesz.

Részvételi díj:16000 Ft.

Indulás: 2022. december 11. , 6:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2022. december 11. , a késő esti órákban
Rövid leírás: A hagyományos Wiener Adventzauber (bécsi adventi varázslat nevű karácsonyi vásár) alkalmából a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik. A körülbelül 150 stand karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és meleg italokat kínál. Egy 12 méter átmérőjű, óriási adventi koszorú uralja a teret, a környező fák pedig ünnepi díszben csillognak és fényárba borítják a környéket. Az első bécsi karácsonyi vásárt (Christkindlmarktot) több mint hét évszázaddal ezelőtt rendezték meg. Az eseményt 1984 óta nevezik Adventi Varázslatnak, ami nem túlzó elnevezés: a vásár, a körülötte levő kivilágított park, a gyerekeknek fenntartott barkácsműhelyek; a puncs, a forralt bor és a többi finomság illata miatt a környék tényleg olyan, mintha egy mesevilágba csöppentünk volna. A városvezetés és a kereskedők is gondoskodnak arról, hogy a hangulat legalább olyan meghitt és bájos legyen, mint a kezdetekkor.

Részvételi díj:16000 Ft.

Indulás: 2022. december 16. , 6:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2022. december 16. , az esti órákban
Rövid leírás: 1 napos kirándulás, bevásárlás

Részvételi díj:5500 Ft.

Indulás: 2022. december 17. , 6:00 - Dunaújváros Aldi parkoló
Érkezés: 2022. december 17. , a késő esti órákban
Rövid leírás: Kassa nevezetességei zömében a történelmi városközpontban találhatóak, így nagy távolságokat sem kell megtenni, és gyalog is felfedezhető a település. A város szíve az orsó alakú főtér, melyet Szlovákia egyik legszebb terének tartanak. A tér valójában egy állandóan nyüzsgő sétány, amelyet sok gyönyörű történelmi épület övez. Decemberben Kassa belvárosa is ünnepi fényekbe öltözik, és még inkább elbűvölő látványt nyújt. Adventi idején a főtéren rendezik meg a karácsonyi vásárt, ahol leginkább kézművesek árulják portékáikat, de forralt mézbort és puncsot is kortyolgathatunk.

Részvételi díj:16000 Ft.

Indulás: 2022. december 18. , 6:00 – dunaújvárosi Aldi parkoló
Érkezés: 2022. december 18. , a késő esti órákban
Rövid leírás: A hagyományos Wiener Adventzauber (bécsi adventi varázslat nevű karácsonyi vásár) alkalmából a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik. A körülbelül 150 stand karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és meleg italokat kínál. Egy 12 méter átmérőjű, óriási adventi koszorú uralja a teret, a környező fák pedig ünnepi díszben csillognak és fényárba borítják a környéket. Az első bécsi karácsonyi vásárt (Christkindlmarktot) több mint hét évszázaddal ezelőtt rendezték meg. Az eseményt 1984 óta nevezik Adventi Varázslatnak, ami nem túlzó elnevezés: a vásár, a körülötte levő kivilágított park, a gyerekeknek fenntartott barkácsműhelyek; a puncs, a forralt bor és a többi finomság illata miatt a környék tényleg olyan, mintha egy mesevilágba csöppentünk volna. A városvezetés és a kereskedők is gondoskodnak arról, hogy a hangulat legalább olyan meghitt és bájos legyen, mint a kezdetekkor.

Részvételi díj:16000 Ft.

Indulás: 2022. december 30. , 5:30 – dunaújvárosi Aldi parkoló
Érkezés: 2023. január 2. , a késő esti órákban
Rövid leírás: Székelyföld, Erdély legjelentősebb magyarok lakta vidéke. Az magyar nemességhez tartozó székelyek legfontosabb feladata a magyar állam keleti határainak védelme volt. A területről a történelem folyamán több alkalommal is tömegesen vándoroltak el a székelyek: a Tatros folyó völgyében élő gyimesi csángók, a Brassó környékén élő barcasági (hétfalusi) csángók és a Kárpátokon túl élő moldvai csángók. Székelyföld turisztikai vonzerejét a székely kapuk, a történelmi műemlékek, a számos helyen fellelhető rovásírásos emlékek növelik. Az utazót rabul ejtik a fenyvesek borította hegycsúcsok, a szilaj hegyi patakok, a völgyekben megbúvó tavak a védett lápok. Az anyaországi turista, otthon érezheti magát, mert Székelyföldön mindenütt anyanyelvén köszöntik és a székelyek híres vendégszeretetével fogadják.

Részvételi díj:68000 Ft.


+36 20 939 2123, Palócz Lajosné
+36 30 343 7401, Palócz Lajos
+36 20 384 9694, Palócz Norbert
KASZ-03-000079/2013